Det skal du gøre, hvis dit gulv er slidt

29 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Der er mange måder hvorpå man kan få et slidt gulv. Det kan være slidtage i forbindelse med brug gennem flere år, det kan være fordi man kommer til at ridse det, det kan være fordi man kommer til at lave hakker, det kan være fordi man kommer til at spilde noget eller noget helt femte. I dette indlæg kommer vi ind på, hvordan du kan fikse det, hvis du har et slidt gulv.

Hvis det er et trægulv

Har du et trægulv, så skal du se dig selv som heldig. Dette er nemlig noget af det nemmeste at fikse, hvis det er slidt. Dette skyldes blandt andet, at man oftest bare kan give det en slibning, og så er det så godt som nyt. Sommetider er det ikke muligt at slibe gulvet, da det afhænger af hvilken type trægulv man har, og om det er blevet slebet mange gange før. Hvis du er i tvivl om, om dit gulv kan tåle at blive slebet, så kan du tage fat i et firma som tilbyder gulvafslibning Aarhus, eller i den by du kommer fra. De vil med garanti kunne vejlede dig.

Når det er et gulvtæppe

Gulvtæpper er ikke helt lige så nemme at få fornyet, som hvis det er et trægulv der kan slibes. Med et gulvtæppe kan man nemlig typisk ikke bare fikse det med en reparation. Dette skyldes, at hvis man skal fikse et gulvtæppe ved at reparere det, så ender det med at se sjovt ud. Her anbefaler vi, at man udskifter hele gulvtæppet, for at få et nyt og flot gulv. Gulvtæpper er heldigvis ikke så dyre, og derfor kan det ofte være en rimelig billig løsning at skifte hele sit gulvtæppe ud, hvis det er alt for slidt. Inden man skifter det ud, så kan det dog være en god idé at se, om man blot kan få det renset, og derved få et flot rent gulvtæppe.