Elsker du hjemmelavede møbler?

25 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Elsker du hjemmelavede møbler? Så er du langt fra den eneste! Der er noget helt særligt over et hjemmelavet møbel. Både fordi der ikke er andre, der har præcis det samme møbel som dig, og fordi der er lagt tid og kræfter i at bygge dette møbel. Du kan desuden også typisk spare penge, når du vælger at bygge et møbel selv. Men det er der selvfølgelig ingen garanti for og prisen afhænger af de materialer, som du bruger. Tilbage til pointen. Elsker du hjemmelavede møbler, så er du kommet til det rette sted, for det gør vi også. Vi vil derfor også give dig nogle idéer til, hvilke møbler, du kan bygge til dit hjem. Vi vil have fokus på møbler lavet af træ, da det typisk er det nemmeste materiale at arbejde med, hvis man ikke er håndværker. 

 

 

1. Byg dit eget plankebord 

Det er for det første blevet populært at eje et plankebord og det er for det andet også blevet populært at bygge det selv. Fordelene ved at bygge dit plankebord selv, er, at du kan designe det lige præcis, som du ønsker det. Du kan selv vælge, hvor stort det skal være, hvilket træ, det skal være bygget ud af og hvilken oliering, som du vil bruge til at behandle træet med. Plankebord er smukke og passer ind i de fleste hjem og har du ikke mod på at kaste dig ud i dette projekt på egen hånd, så kan du søge rådgivning hos snedkere eller andre fagfolk. 

 

2. Byg en bænk til spisebordet eller haven 

Et andet møbel, som ikke er det sværeste og som kan skabe et helt unikt look indenfor i dit hjem eller udenfor i din have, er en bænk. Bænken kan laves på mange måder og det er kun dig selv, der sætter grænserne. Du har igen frit valg, når du skal vælge træ, størrelse og farve og hvis du har mod på det, kan du lave et opbevaringsrum inde i bænken. Der er ingen tvivl om, at den vil fange gæsternes opmærksomhed.