Flot ny emalje får badekarret til at skinne

16 maj 2020
Astrid Pedersen

Er dit badeværelse udstyret med et rummeligt badekar? Så har du en glimrende udgangspunkt for at kunne bygge din egen hjemmespa. Dette er selvfølgelig forudsat at badekarret er rent og pænt – og ikke alt for slidt i emaljen.

Hvordan kan jeg se om min badekar trænger til ny emalje?

Det er forholdsvis let at se hvornår et badekar trænger til en såkaldt reemaljering. Når emaljen på indersiden af karret bliver slidt, vil det tydeligt fremgå. Kalk og okker fra vandet samt rust fra rørene vil aflejre sig i den slidte emalje og danne grimme, gullige eller brunlige plamager, som føles ru i overfladen. Disse aflejringer vil være mest udtalte rundt om rørene og armaturet samt foran afløbet i badekarrets bund.

Det misfarvede plamager er ikke blot grimme at se på. De udgør også en helbredsmæssig risiko, idet den ru overflade kan indeholde hud og sæbe rester, og dermed udgøre det perfekte vækst grundlag for bakterier og svamp, som potentielt er sygdoms fremkaldende. Dette burde være grund nok til ikke at tage lune karbade førend emaljen er skiftet ud.

Hvem kan hjælpe mig med badekar reparation?

Du behøver dog ikke at skrotte dit gamle badekar blot fordi det er lidt slidt i emaljen. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få badekarret til at stå som nyt igen. Det kræver blot hjælp fra en professionel badekarsmaler, som i løbet af få timer kan påføre en ny emalje.

Selve proceduren er faktisk meget enkel. Badekarret slibes og rengøres indvendig, og den nye emalje påføres lidt på samme måde som når en bil får en autolakering – nemlig ved hjælp af en sprøjte pistol. Herefter skal emaljen hærde i omkring 24 timer, hvorpå dit badekar atter er klar til brug.

Du kan få det bedste tilbud på badekar reparation på ny-emalje.dk