Gode råd til dig med tandprotese

26 september 2021
Emilie Jacobsen

Har du lige fået en tandprotese, er der helt sikkert rigtig meget, som du skal vænne dig til i forhold til livet med den. Derfor kan det være rart for dig at få nogle gode råd om, hvordan du kan gøre livet med den lettere. Der kan du få nogle her. 

Vi er blevet inspireret af Tina Tandteknik, en klinisk tandtekniker, der kan fremstille alle former for proteser. Hun er ofte på kursus for at efteruddanne sig, så hun har styr på den allernyeste viden på området. Læs mere på https://www.tinatandteknik.dk/ 

Sådan børster du tænder med en tandprotese

Når du skal til at børste tænder med en tandprotese, vil det være en helt anderledes oplevelse for dig, end det er normalt. Du skal nemlig til at tage protesen ud og rense den med en prosetandbørste og protesetandpasta. Det er meget vigtigt, at du bruger protesetandpasta og ikke almindeligt tandpasta. Almindeligt tandpasta ridser nemlig overfladen, så den bliver sværere at holde ren. 

Udover at du skal gøre din protese ren, skal du selvfølgelig stadig sørge for at rense din mund også. Derfor skal du bruge en blød børste til at børste gummerne med. 

Sådan undgår du dårlig ånde

Når du først får en protese, kan du godt opleve, at du nemmere får dårlig ånde. For at dæmme op for det bør du skylle munden og børste protesen grundigt efter hvert måltid. På den måde undgår du, at der sidder madrester fast, der kan få den til at lugte. 

Fyld altid vand i håndvasken, når du renser protesen

Når du renser din protese, er det altid vigtigt, at du sørger for at fylde noget vand i håndvasken. Hvis der ikke er noget i, vil protesen nemlig kunne smadre, hvis du taber den, og den rammer den hårde vask. Det er selvfølgelig virkelig ubehageligt for dig at skulle undvære din protese, derfor bør du selvfølgelig også bruge dette lille trick på at beskytte den.