Skal du bruge en bedemand?

07 juni 2022
Steffen Petersen

advertorial

Hvis du skal planlægge en begravelse, så får du muligvis brug for en bedemand til at hjælpe dig med planlægningen. En bedemand kan hjælpe dig med planlægningen af begravelsen. De kan også hjælpe dig med papirarbejdet og andre juridiske forhold i forbindelse med et dødsfald.

Når du vælger en bedemand, er det vigtigt at vælge en person, som du føler dig tryg ved, og som du føler, at han eller hun vil gøre alt for hjælpe dig. Læs vores gode råd til valg af bedemand i dette indlæg.

 

bedemand

 

Dit budget

Du skal tænke på dit budget, når du skal hyre en bedemand. Jo flere opgaver som du pålægger bedemand, jo dyrere bliver det. Hvis du har et stramt budget, skal du måske selv gøre noget af arbejdet, f.eks. at bestilling af lokale og mad til mindehøjtideligheden bagefter kirken.

Hvis pengene ikke gør en forskel for dig, så kan du fint overlade disse typer af opgaver til en bedemand. Ellers skal du være opmærksom på, hvor mange opgaver du giver bedemanden.

 

Dine behov

Når du overvejer en bedemand, bør du tænke over, hvilke opgaver du har brug for hjælp til. Hvis du har brug for hjælp med transport og juridiske spørgsmål, bør du søge efter en bedemand med fuld service. Hvis du derimod blot har brug for en person til at transportere den afdøde og bestille begravelsen, kan du kigge efter en billigere løsning. Det er vigtigt at vide, hvad du har behov for.

 

Vælg en bedemand tæt på dig

Hvis det er muligt, er det bedst at vælge en bedemand, der befinder sig i nærheden af dig. Det vil gøre det lettere for dem at transportere den afdøde og for dig at besøge deres kontor. Det vil også være lettere for dig, hvis du har brug for at mødes med bedemanden med kort varsel til planlægning af begravelsen.