Spar på varmeregningen uden at spare på varmen med en varmepumpe

Spar på varmeregningen uden at spare på varmen med en varmepumpe

Hvis du går og leder efter en mere miljøvenlig måde, hvorpå du kan opvarme dit hus, er det oplagt at tage et kig på de nye, moderne varmepumper. Her i 2019 er en varmepumpe det bedste bud på en opvarmnings metode, som både er energi effektiv, miljøvenlig og billig på én og samme tid. Og da du samtidig kan få energi tilskud til etablering af en ny varmepumpe som erstatning for dit gamle fyr eller dine utidssvarende elovne, har din varmepumpe tjent sig selv ind i løbet af nul komma fem.

Hvilken slags varmepumpe skal jeg vælge?

Måske har du set de forskellige typer varmepumper – luft til vand varmepumpe og luft til luft varmepumpe – og er i tvivl om, hvilken der passer bedst til din bolig. Her skal du først og fremmest kigge på, hvilken opvarmningsform, du benytter. Har du et vandbaseret varme fordelingssystem (vandradiatorer), som bliver varmet op ved hjælp af et gammelt olie- eller gasfyr – og er du i bund og grund glad for dette system – kan du med fordel vælge en luft til vand varmepumpe.

En luft til vand varmepumpe kan erstatte dit gamle fyr på effektiv vis. Du behøver ikke at være nervøs for, om din luft til vand varmepumpe kan følge med, når temperaturen falder uden for. Moderne varmepumper er særligt tilpasset det klima, i hvilket de skal arbejde. Du er med andre ord sikret varmt vand til såvel opvarmning som bad og vask hele vinteren, hvis du køber en luft til vand varmepumpe. En luft til luft varmepumpe kan erstatte dine gamle elektriske radiatorer, som får din elregning til at skyde i vejret hver evig eneste vinter. Moderne luft til luft varmepumper er udstyret med luft filter, så du tilmed får et renere og mere behageligt indeklima.

Læs alt om varmepumper på gramenergi.dk varmepumpe