Transport af jord – sådan foregår det

20 april 2020
Cecilie Mortensen
Transport af jord - sådan foregår det

Når man skal have flyttet jord fra a til b, så er det en opgave, en vognmand kan påtage sig. Transport af jord er ikke bare lige noget, man gør – især ikke hvis det foregår i et byområde. Her anses jord nemlig som lettere forurenet. Derfor skal man også kendt til den procedure der er, når jord skal flyttes. 

Hvorfor skal der flyttes jord? 

Der kan være mange forskellige situationer, hvor det er nødvendigt at jord skal flyttes. Det kan være, at man skal have flyttet jord fra en byggeplads, da der skal laves større udgravninger, som efterlader rest jord. Det kan også være, at der skal flyttes jord fra et skovområde, hvis der skal bygges en motorvej. Eller måske skal der transporteres jord til et område. 

Selvom man måske ikke tænker over det, så er der lovkrav, der skal overholdes, når man transporterer jord. En jordflytning skal anmeldes til kommunen, så man kan finde den, der skal modtage jorden, der flyttes. Under transporten er det også vigtigt, at der ikke er jord, der siver ud af containeren på lastbilen. Sker det, så skal man også have fat i kommunen. 

Derfor skal du hyre professionel hjælp

Hvis du vil have professionel hjælp til at håndtere en opgave, hvor jord skal flyttes, så er der god hjælp at hente. Der er nemlig gode muligheder for at være trygge ved ens jordhåndtering. 

Det gode ved at hyre hjælp er, at firmaet vil have styr på de mange lovkrav, der skal overholdes. Derudover vil de kunne aflaste en, så ens virksomhed i stedet kan have fokus på de opgaver, de skal løse. Det kan derfor også være en god investering, når man hyrer et firma til at håndtere transporten. 

Skal du have hjælp til en opgave med transport af jord, så kan du komme godt fra start her.