Vil en gulvafslibning i Jylland kunne skabe en ildebrand?

02 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Når man får lavet en grundig gulvafslibning i Jylland, og det kunne sagtens tænkes at blive gjort fra Gulvkanonen.dk, så kan det godt komme til at støje lidt.

Og man vil nok også kunne opleve en duft af træ bagefter, som når man har savet i træ, og der er faldet små træstykker væk, og man har åbenbaret sig noget nyt træ.

Det giver bare en specielt duft, som man oplever på byggemarkeder, og man kan også opleve det i et tømmerfirma; og der er nok også nogle af os, der har haft besøg af disse, hvor de skulle arbejde med materialer af træ, og så har det afsat en dejlig duft i resten af huset.

Der er nogle, der virkelig godt kan lide denne, og så er der andre, der ikke bryder sig så meget om den, men den forsvinder hurtigt igen, efter man har slebet gulvet – men kunne der gå andet galt?

gulvafslibning i Jylland

Der vil ikke kunne opstå ild ved gulvafslibningen i Jylland – eller andre steder

Det er jo én ting, når man saver med håndkraft i et stykke træ, for så kommer man aldrig op til at save så meget og hurtigt, at der opstår flammer.

Men hvis man ser en udsendelse om, hvordan man skal lave sit eget bål fra bunden, så er det jo noget med at gnide træ hurtigt mod noget andet træ, og så kommer der gnister.

Derfor kan det måske være, at man tænker, at når gulvafsliberne nu bruger disse elektriske værktøj så længe nede mod trægulvet, så kunne det måske skabe flammer på et tidspunkt.

Det er der heldigvis ingen fare for, for det er ikke noget, som det her udstyr er beregnet til at kunne, og så holder man altid øje med, hvad man laver, mens man er i gang med at lave gulvafslibningen.